Кераца Висулчева
Кераца Висулчева е родена на 7 април 1910 година во с. Несрам, Костурско (Егејска Македонија), а нејзиното семејство набргу по нејзиното раѓање, го напушта родниот...
Адреса:
Архимедова 5, П.Фах 162
1000, Скопје,
Р. Македонија
Тел и факс:
+389 2 3249 750
+389 2 3162 078
ПРОЕКТИ
Клик на мапата за пребарување по регион
Ресен Битола Кавадарци Гевгелија Валандово Струмица Неготино Прилеп Крушево Демир Хисар Охрид Струга Дебар Кичево Радовиш Берово Штип Виница Делчево Кочани Пробиштип Свети Николе Велес М.Брод Гостивар Тетово Кратово Крива Паланка Куманово Скопје
Антички Театар - Охрид
Поведете виртуелна прошетка низ едно од многуте историски места низ Македонија, дознајте за неговата историја,културните...
Музеј на град Охрид - куќата на Робевци
Куќата на Робевци, која се наоѓа во стариот дел на градот Охрид, е една од...
Самоилова Тврдина
Најстарите историски податоци на охридската тврдина е спомнувањето од класичниот историчар Ливиј во 3 век...
Подводна археологија
Дигитален приказ на локалитети од праисторијата, градови чии остатоци сега се покриени под водите на...
1 2 3
Претходно Следно
2006-2009 © Центар за дигитизација на националното наследство. Овој материјал не смее да се издава,
емитува, препишува и повторно дистрибуира во било која форма освен со претходна дозвола