Фестивал “Пеце Атанасовски“
Кон крајот на месец мај, односно во почетокот на јуни, во село Долнени, Прилепско, се одржува Фестивал „Пеце Атанасовски“. Во првите 22 години Фестивалот го...
Адреса:
Архимедова 5, П.Фах 162
1000, Скопје,
Р. Македонија
Тел и факс:
+389 2 3249 750
+389 2 3162 078
ПРОЕКТИ
Клик на мапата за пребарување по регион
Ресен Битола Кавадарци Гевгелија Валандово Струмица Неготино Прилеп Крушево Демир Хисар Охрид Струга Дебар Кичево Радовиш Берово Штип Виница Делчево Кочани Пробиштип Свети Николе Велес М.Брод Гостивар Тетово Кратово Крива Паланка Куманово Скопје
Црква Св.Никола - Куманово
Во центарот на градот Куманово се наоѓа црквата Св. Никола во која е сместена галеријата...
Манастир св. Ѓорѓи - с. Старо Нагоричане
Од манастирот св. Ѓорѓи останала само црква на која јасно се гледаат две градителски фази....
Манастирски комплекс Карпино
Во близина на селото Oрах се наоѓа манастирот Карпино - црква Воведение на Св. Богородица...
Џамиите во кумановско
Веб сајт на кој се представени три џамиите во Кумановоско. Дадени се историски факти и...
1 2
Претходно Следно
2006-2009 © Центар за дигитизација на националното наследство. Овој материјал не смее да се издава,
емитува, препишува и повторно дистрибуира во било која форма освен со претходна дозвола